Amikor a morzsa főszereplő! Német nemzeti sütemény, a neve Streussel Kuchen, almával, szilvával, cseresznyével, meggyel, sárgabarackkal sütik.
Hozzávalók egy tepsire:
Alsó tészta: 60 dkg teljeskiőrlésű liszt, 1 csomag sütőpor, 1,5 kávéskanál őrölt fahéj, 15 dkg méz, 15 dkg margarin, 1,5 dl szójatej és só. Az adalékokat összegyúrjuk.
Felső tészta, azaz a morzsa: 25 dkg teljeskiőrlésű liszt, 10 dkg durvára őrölt pirított mogyoró, 10 dkg margarin, 12 dkg méz, 1 kk őrölt fahéj, egy csipet tengeri só. Ezeket morzsává összedolgozzuk.
Az alsó tésztát a kiolajozott tepsi aljára egyengetjük. Ráhelyezzük a kimagozott, félbevágott gyümölcsöket. Az almát vékony szeletekben vagy durvára reszelve is rátehetjük. Miután beborítottuk a felületet, rászórjuk a morzsa tésztát. A sütőben 190 fokon 1/4 órát sütjük, utána 170 fokon még negyed órát.
Kommentek