Makronauta:
Tegnap eltettünk 15 kg káposztát a cseréphordóba. Már elkezdett érni, hamarosan érdemes lesz megkó... (2024.11.24. 21:08)Hordós káposzta - Savanyítás természetesen
Makronauta:
A kánikula legalább arra jó, hogy uborkát, káposztát érleljünk. Ezekből aztán készülhet például hi... (2023.07.19. 16:27)Savanyítás - természetesen
Makronauta:
Az egyik legszebb, legfinomabb, hűsítő nyári desszert! (2022.07.13. 18:59)Tápiókagyöngyös gyümölcs
Makronauta:
A mai menü: falafel! Nagyon finom lett. Ősszel gyakran van babféle, káposztaféle és sütőtök - sok-... (2021.10.12. 19:30)Falafel, csicseriborsó fasírt
Makronauta:
Tisza Kata hozzászólása a facebookon: "Drága Szepesi Dóra olyan szépen és mélyen szintetizálta az ... (2021.03.15. 09:57)Kékre szeretni*
A szójatej készítésekor fennmaradó áztatott szójabab darálmányából sok finomságot készítettünk már. (a receptjét ld. külön*) A fűszeres finomságot ezúttal hengeres formára gyúrjuk, ezért lett a neve okara kolbász. Frissen sülve és másnap uzsonnára is kitűnő…
Ki gondolná, hogy egy tavaszi túrán szedett kankalinból nem csak a vázába, de a tányérra is juthat: levelei alkalmasak salátákba és húsok töltelékeibe, virágai jók lekvárok ízesítésére. A gyökeréből készült tea köhögés esetén segít. Májusban egyszerre virágzott az…
Örömmel vettük észre, hogy „egy gyékényen árulunk”, azaz együtt vagyunk Somával az Alexandra Könyváruház Gasztronómia polcán! Összecsengés még, hogy interjút készítettem Somával. Öngyógyító könyve megjelenésének apropóján, nagyon jót beszélgettünk…
Kommentek