A szójatej készítésekor fennmaradó áztatott szójabab darálmányából sok finomságot készítettünk már. (a receptjét ld. külön*) A fűszeres finomságot ezúttal hengeres formára gyúrjuk, ezért lett a neve okara kolbász. Frissen sülve és másnap uzsonnára is kitűnő harapnivaló.
Hozzávalók: 3 csésze okara, 1 csésze főtt köles, 1 vöröshagyma, 1-2 cikk zúzott fokhagyma, 1 répa, 2 evőkanál hántolt napraforgómag, 1 csokor petrezselyem zöldje, ízlés szerint só, szójaszósz és almaecet, a sütéshez zsemlemorzsa és olaj. Ha túl puha a massza, teljesőrlésű búzaliszttel dúsítjuk.
Elkészítése: A kihűlt kölest és az okarát egy tálba tesszük, a hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk. A répát finomra reszeljük. Ezután összekeverjük a tálban a gabonával és a szójabab darálmányával, apróra vágott petrezselyem zöldjével, fűszerekkel ízesítjük (egy kevés miszó is jót tesz neki) és gombócokat formálunk belőle. Minden alkalommal másképpen sikerül egy kicsit, ízlés szerint alakítható az összetétele. Zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olajban kisütjük.
* http://makronauta.blog.hu/2011/07/04/keszitsunk_szojatejet_tofut
Kommentek