Sokféle fűszersó kapható, de a legjobb, amit mi otthon készítünk el. Az egyik változat a következő: végy ezekből a szárított füvekből ugyanannyi mennyiséget, mondjuk 1-1 teáskanálnyit és zúzd porrá őket valamilyen módon (elektromos kávéőrlő vagy kis kézi mozsár)
Hozzávalók: oregánó, rozmaring, bazsalikom, majoránna, babérlevél, petrezselyemzöldje, kakukkfű és adj hozzá 1-2 teáskanálnyi finomra őrölt sót. A só lehet tetszés szerinti tengeri vagy másféle is. Az összetevőket tetszés szerint változtathatjuk, vagy ha valamelyikből nincsen, az kimaradhat, illetve mással helyettesíthetjük.
Egy csavaros kis üvegben hetekig eláll. Nagyon jó, ha a növények saját kertünkből származnak és mi szárítottuk meg őket, de ha nem, akkor is feldobja a salátát, a gabona- és zöldségételeket, a tésztákat meg a leveseket is. Ajándéknak is remek!
Kommentek