Paprika és paradicsom a nyár slágerei – kánikulában igazi finomság készülhet belőlük.
Hozzávalók 6 személyre: 2 db piros színű és 2 db zöld színű paprika, 4 evőkanál olívaolaj, 1 hagyma , 2 cikk fokhagyma, 4 db paradicsom, só és feketebors
Elkészítése: A paprikákat félbevágjuk, magházukat eltávolítjuk és csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben megmelegítjük az olajat és a vékony karikákra vágott hagymát 5 percig puhára pároljuk benne. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paprikaszeleteket és lefödve takaréklángon 10-15 percig pároljuk. Időnként megkeverjük. Beletesszük a serpenyőbe az apró darabokra vágott paradicsomot is, sózzuk, borsozzuk és kevergetve további 10 percig főzzük. Hűlni hagyjuk és külön tányérkákban szervírozzuk.
Kommentek