Tudjuk, hogy a dresszing, ("öltözet", öntet) sokat módosít az alapételen. Erre példa a most következő kissé tüzes, chilis babkeverék is, ami télen-nyáron felpezsdíti az anyagcserénket.
Hozzávalók 4-6 személyre: 175 gramm vörös vesebab, éjjel beáztatva, 6 evőkanál chilis dresszing, 125 gramm fagyasztott kukorica megfőzve, (ha konzerv, akkor 198 gramm, lecsöpötgetve), 1 piros színű paprika, kimagozva, kis kockákra vágva, 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem zöldje.
Elkészítése: Leszűrjük a beáztatott babot, tegyük bele egy lábosba, öntsünk rá hideg vizet, forraljuk fel, fedjük le és takaréklángon főzzük 1-1,5 órán át, amíg puha nem lesz. A főzés vége felé egy kis sót adjunk hozzá. Ezután leszűrjük és egy tálba tesszük. Amíg meleg, öntsük rá a dresszinget, keverjük össze, majd hagyjuk kihűlni. Most adjuk hozzá a kukoricát és a piros paprika kockákat. Óvatosan keverjük össze és ha szükséges, még ízesítsük. Tálaljuk ki és szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel.
Chilis dresszing: 175 ml napraforgó olaj, 4 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál citromlé, 1 cikk zúzott fokhagyma, 1 db kimagozott és finomra vágott chilipaprika, só és bors.
Kommentek