Hozzávalók 6-8 személyre: 175 gramm barnarizs, 6 újhagyma, 1 piros színű paprika, kimagozva és kis kockákra vágva, 50 gr mazsola, 50 gr pirított keshudió, 2 evőkanál pirított napraforgómag, 6 teáskanál szójaszósz öntet, 3 teáskanál apróra vágott petrezselyem.
A rizst puhára főzzük forrásban lévő, megsózott vízben 30-40 percig. Megkeverjük és lecsöpögtetjük. Finomra vágjuk a hagymát. A rizst áttesszük egy tálba, amíg még meleg és hozzáadjuk a hagymát a többi adalékkal együtt. Óvatosan megkeverjük és tálaljuk.
Megjegyzés: kukoricát és apróra vágott zöld színű paprikát is adhatunk ehhez a salátához.
Szójaszósz öntet: 175 ml napraforgó olaj, 4 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál citromlé, 1 cikk zúzott fokhagyma, só és bors.
Barnarizs keshudióval
2014.01.31. 04:45
A bejegyzés trackback címe:
https://makronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr195676304
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentek