Sokat vitatkoznak mostanság arról, hogy melyik a legjobb édesítőszer. A fehér kristálycukor fogyasztása biztos hogy hosszú távon nem a legegészségesebb. Fogyasszunk helyette barnacukrot? Nádcukrot? Nyírfacukrot? Mézet? Egyáltalán ne fogyasszunk cukrot? Legyen csak aszalt gyümölcs és ha kell, mazsolával dobjuk fel a süteményeket? Természetesen mindenki maga dönti el, hogy megfelelő tájékozódás után miből mennyit fogyaszt. A makrobiotika a gabonából készült malátákat ajánlja.
Rizsmaláta
Édesítőszer, energetikailag kiegyensúlyozott. Fermentációs úton készül barna rizsből. Csecsemőknek a legegészségesebb édesítőszer, amikor már gabonát is kapnak. mivel még nincsenek meg az enzimek, ebből szoktunk gabonaételükbe 1/2–1kávéskanállal belekeverni. Segít a gabona megemésztésében.
Árpamaláta
A rizsmalátához hasonló készítmény árpából. A rizsmaláta a fém elemhez tartozik, az ősz energiaköréhez, az árpamaláta a fa elemhez, tehát a tavaszhoz tartozik. Kissé kesernyés, gyerekeknek nem javallott.
Kommentek