A karácsonyi eszem-iszom közben jól esik egy böjtösebb nap. A miszóleves tisztít, serkenti az anyagcserét, emellett nagyon jó íze van. Íme egy változata a számtalanból:Hozzávalók 4 személyre: 750 g burgonya, 1 liter zöldséglé, 1 -1 teáskanál friss, majoránna és bazsalikom, 2-4 evőkanál miszó (szójababkrém), 150 g csíra, tetszés szerinti fajta, 1 csokor metélőhagyma
Elkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában sós vízben megfőzzük és meghámozzuk. A zöldséglevet felmelegítjük és a burgonyát a majoránnával, a bazsalikommal együtt hozzáadjuk. A levest pürésítjük, nem főzzük tovább. Hozzákeverjük a miszókrémet, majd beletesszük a csírákat. A levest 5 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, és finomra vágott metélőhagymával tálaljuk. (Egyéb zöldségféléből is készülhet miszóleves, például sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, karfiol, fehérkáposzta, jégcsapretek felhasználásával.)
Miszóleves burgonyával
2013.12.27. 05:00
A bejegyzés trackback címe:
https://makronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr785557294
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentek