Mikulásig elkészül! De hogy marad-e belőle addig, az kérdéses. Mindig jól jön egy kis rágcsálnivaló, nassolnivaló. A drága bolti termékek helyett ajánljuk ezt az egyszerűen elkészíthető kekszet: Előnye, hogy mi magunk készítjük, így tudjuk, hogy mi van benne. Nemrég egy óvodában voltam Egészségnapon és többek között ezt vittem kóstolóba - nagyon ízlett a gyerekeknek!
Hozzávalók: 1,5 csésze zabpehely, 3/4 csésze teljes kiőrlésű, finomra őrölt búzaliszt, 1 kk kukoricaolaj, 1/2 csésze késsel összevágott dió, 5 ek méz, 1/2 cs víz, 2 csipet tengeri só. A díszítésshez napraforgómag, lícium (kínai mazsola).
Elkészítés: Egy nagy tálban összekeverjük a zabpelyhet, a sót, a lisztet az olajjal. A diót, a mézet és a vizet hozzáadjuk és újra összekeverjük. Evőkanállal egy jól kiolajozott tepsire szaggatjuk, (kb. 12 keksz lesz belőle) és a kanál hátsó oldalával lesimítjuk. 20–25 percig 175 fokos sütőben sütjük, amíg a kekszek színe aranybarna nem lesz.
Variáció: Más gabonapehelyből is készülhet. Még egy: Mazsolás mogyorós tallér
Az előbbi tésztába mazsolát és mogyorót teszünk.
Kommentek