Tudják-e a gyerekek hogy a napraforgómagot nemcsak nyersen vagy pörkölve lehet megenni, hanem kicsíráztatva is, amikor pici gyökeret és levelet hajt?
Igen, tudják! Nemrégiben a budapesti Mályva óvodában rendezett egészségnapon győződhettünk meg arról, hogy a legtöbb családban rendszeresen fogyasztják az olajos magvakat, ismerik a csírákat, ettek már szusit és algát is. Akik pedig mindezeket nem kóstolta még, ezek után biztosan nem fog idegenkedni tőlük. Nagy sikere volt a zabpehelykeksznek is – aminek receptje a Főzz évszakok szerint! szakácskönyvben is megtalálható – és többen készítettek már hasonló süteményt gabonapehelyből, például dióval és mézzel. (A recept nemsokára a blogon is olvasható lesz.)
Ezeket kínálta a Makronauta az oviban – az óvónők pedig sok egyéb finomsággal és kreatív játékokkal várták a gyerekeket és a szülőket.
Mag, csíra, pehelykeksz – nemcsak óvodásoknak!
2013.11.19. 05:55
A bejegyzés trackback címe:
https://makronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr15632946
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentek