A mákos tészta, ki tudja miért, nagy kedvence a gyerekeknek és sokunknál később is megmarad ez a vonzalom. Készülhet házi gyúrt tésztából, durumlisztből is, sőt, a gluténérzékenyek hajdinalisztből is – ez utóbbit is kipróbáltuk, nagyon ízlik a gyerekeknek. A rizstésztát szintén fogyaszthatják a gluténérzékenyek. Kínai élelmiszerüzletben lehet venni ezt a metélt tészta méretű szárított rizstésztát, amit fehér színe és a natúr rizs íz tesz különlegessé. Kínában rengeteg fajta tésztát készítenek rizsből, a hosszú metélt hossza a hosszú életet szimbolizálja, születésnapra szokás belőle édességet készíteni. Mi a mák mellett tálaláskor vörös áfonyával és szezámmaggal dobjuk fel. Cukor helyett mézzel vagy gabonamalátával édesítjük.Hozzávalók:
1 csomag rizstészta, darált mák, méz, vörös áfonya és szezámmag.
Elkészítése:
A tésztából a szükséges adagot felhasználás előtt 10 percre beáztatjuk vízbe, majd pár percig főzünk, leszűrjük és elosztjuk a tányérokon. Megszórjuk a darált mákkal, mézet csöpögtetünk rá és vörös áfonyával, szezámmaggal tálaljuk. A vörös áfonya a húgyúti gyulladások doktora, a szezámmag sok ásványi anyagot tartalmaz, többek között vasat és kalciumot.
Mákos rizstészta
2013.10.11. 04:05
A bejegyzés trackback címe:
https://makronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr525404946
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentek