Hogy miért tavaszi, nem tudom. Szerintem bármelyik évszakban ehetjük, változatos töltelékekkel, a következő recept a nyár sokszínűségét mutatja. Kínában a rizsből számtalan fajta tésztát készítenek, ez az egyik, ami nagyon dekoratív.
Hozzávalók:
kerek rizstészta, papír vékonyságú, ezt a kínai boltban lehet kapni. Különféle zöldségek: krumpli, zöldbab, sárgarépa, zöldborsó, hagyma, só, bors, olaj.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük, beletesszük a hámozott és kis darabokra vágott zöldségeket, puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ez a töltelék tetszés szerint készülhet különféle zöldségekből, amit főtt gabonával is keverhetünk.
A rizstésztát nem kell főzni, mert olyan vékony, hogyha meleg vízben áztatjuk néhány percig, akkor már hajtogatható, megtölthetjük a töltelékkel és fogyaszthatjuk is.
Változata: a töltelékeket egy tepsibe tesszük, pici olajjal, zöldséglével meglocsolva pár percig átsütjük a sütőben és tálaljuk.
Tavaszi tekercs
2013.09.13. 06:00
A bejegyzés trackback címe:
https://makronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr565404938
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentek