A töltött paprika vegetáriánus változata, aki kipróbálja, beveszi a repertoárjába.
Hozzávalók:
25 dkg darált, főtt árpa, 5 dkg zabpehely, 3/4 kávéskanál édesnemes paprika, 1-2 kk curry, 1 kk só kevert szárított zeller, 1 csipet bors, 2 evőkanál napraforgóolaj, 4 db kimagozott paprika. A szószhoz 3 db lédús paradicsom.
Elkészítése:
A darált főtt árpát összekeverjük a zabpehellyel és a fűszerekkel. Ezután a kimagozott, még üres paprikákat fél liter forró sós vízben 10 percig kislángon hagyjuk főni. A főzőlevet olajjal kikent jénaiba tesszük, s a megtöltött paprikákat 20-30 percig ebben a lében a sütőben jól átmelegítjük.
Paradicsomszószt készítünk hozzá, amelyhez felhasználhatjuk a paprika főzőlevét: A paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héjukat, kockákra vágjuk és a paprika főzővizében puhára főzzük. Ezután pürésítjük, majd ízlés szerint sózzuk.
Kommentek