Közkívánatra egy újabb recept avokádóval! Az avokádó jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, vitamintartalmának köszönhetően kitűnő antioxidáns. Az avokádókrém illik a paradicsomhoz, főként nyári melegben, nyárutón ajánljuk. Hozzávalók:
500 g hámozott bébiparadicsom, 1,5 dl avokádóöntet, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem zöldje
Elkészítése:
A paradicsomokat a tálaló edényre halmozzuk, ráöntjük a dresszinget és megszórjuk a petrezselyem zöldjével.
Az öntethez kell:
1 db hámozott és darabolt avokádókörte, 5 evőkanál tejszín, 1 teáskanál Worcestershire szósz (ez késztermék, meg kell vásárolni), mindezt keverőgépben összedolgozzuk, majd a következő alapkrémmel is összekeverjük:
Alapkrém:
140 ml tejföl, 1 evőkanál citromlé, 1 cikk zúzott fokhagyma, 1 teáskanál méz, só, bors, szükség szerint tej
A hozzávalókat egy tálban villával összedolgozzuk.
A fotót Szepesi Dóra készítette
Kommentek