Ezt a szokatlan és frissítő salátát gazdag nehéz sültekhez ajánljuk. Grillezett húsok, zöldségek, sült tofu és sült tempeh mellé egyaránt jólesik.Hozzávalók 4-6 személy részére:
1 kg görögdinnye kb. 1 cm-s szeletekre vágva, 1 evőkanál apróra vágott friss mentalevél, 1 fej fehér hagyma vékonyra karikázva, 3 evőkanál citromos Vinaigrette mártás.
Elkészítése:
A dinnyét cikkekre vágjuk, kimagozzuk, majd háromszögeket vágunk belőlük és meghámozzuk. A szeleteket beletesszük egy tálba és megszórjuk a mentával. Közben egy másik tálban összekeverjük a hagymaszeleteket és a dresszinget, időnként kevergetve egy órán át állni hagyjuk. Ezután a hagymát és a dinnyét összekeverjük és tálaljuk.
A citromos Vinaigrette öntet:
175 ml olívaolaj, 4 evőkanál friss citromlé (vagy lime leve), 1 teáskanál méz, 1 cikk zúzott fokhagyma, 2 evőkanál apróra vágott vegyes konyhafű (menta, petrezselyem zöldje, kakukkfű, metélőhagyma). Só, bors ízlés szerint.
Hagymás görögdinnye saláta citromos mártással
2013.08.09. 05:45
A bejegyzés trackback címe:
https://makronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr895404900
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentek