Olvasóink kértek salátaöntet ötleteket, mondván, különböző zöldeket összedobni nem ügy, viszont nem mindig jó majonézt rányomni a salátára vagy kész öntetporból keverni valamit.
Öntet ötletek
Mivel lehet kiváltani a megszokott majonézt, hogy az íze hasonló legyen, de egészséges alapanyagokból készüljön? Tofuból is keverhetünk öntetet, "szojanéz" a beceneve. Egy kis tofut krémes állagúra mixelünk vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, kis mustárral, olívaolajjal keverjük, pár csepp citromlével ízesítjük és kurkumával színezzük sárgára. A kurkuma az emésztésnek is jót tesz. Ez az öntet nem romlik meleg időben sem, mert nincs benne tojás - íze nagyon hasonló a majonézhez.
Nagyon egyszerű és finom öntetek készíthetők ezen kívül, nem kell hozzá más, legtöbbször egy kevés citromlé vagy umeecet, vagy almaecet, szójaszósz, pici só, esetleg méz, lehet gyömbérlé, zúzott fokhagyma és más, apróra vágott friss, zöld fűszernövények.
Kommentek