Köszöntsük stílszerűen a világvégét!
Gyerekkoromban azt képzeltem a világ végéről, hogy az egy olyan hely, ahová megérkezvén, leülnek az emberek és a semmibe lógatják a lábukat. Lehet, hogy így is van? Mindenesetre, egy pohár finom gyümölcsital jól fog esni, akár ott, akárhol. Tapasztalatom szerint jó, ha semmilyen helyzetben nem hagy el bennünket a humorérzékünk, ez a világvégi időkre is vonatkozik: a humor latinul testnedvet jelent, ami nem árt, ha mindig megfelelő mértékben kering a szervezetünkben. Erre az alkalomra választottunk a Főzz évszakok szerint című szakácskönyvünkből egy vérszaporító, vitamindús receptet. Koccintsunk csak: Ufóvérrel! Az ital színéről kapta nevét.
Hozzávalók: 3 db kivi, 5 dkg méz, 1 liter szójatej (még ma szerezzük be!)
Elkészítése: A kiviket félbevágjuk, héjából kikanalazzuk a gyümölcsöt, mézzel és szójatejjel pürésítjük. Télen szobahőmérsékleten fogyasszuk.
Hatása: vitalizál, és lehűti az izgalomtól testünkben túltengő forróságot.
Kommentek