A búzával készült szárazbab leves igen laktató étel, akár önmagában is elég egy ebédre. Érdemes kipróbálni, energiát ad és melegítő hatású. Elkészítése munkás, de megéri, ha egyszer megfőztük, akár két napra is lesz ebédünk.
Hozzávalók:
1/2 cs tarkabab, 1 cs búza, 2 db kockára vágott sárgarépa, 1 db kockára vágott fehérrépa, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1/2 kk kakukkfű, ugyanennyi zsálya, tengeri só, babérlevél.
Elkészítése:
Előző este külön áztassuk be az átválogatott, megmosott babot és búzát. Ha az áztatóvíz másnapra nem keserű, hanem édeskés, akkor a babot abban főzzük 1 óra hosszat. Ezután tegyük bele a zöldségeket, a fűszereket. Kis lángon főzzük még egy órát. A búzát kuktában főzzük 60 percig, ha megpuhult, a már főtt bableveshez keverjük. A levest tetszés szerint be is ránthatjuk, tálaláskor megszórhatjuk egy kis darált földimogyoróval.
Kommentek