Édes, pikáns és piros. A gyerekek imádják a kecsapot. Legyen az tésztán, virslin, szendvicsen, pizzán. Melyik a jó kecsap? Érdemes kipróbálni a házi készítésű, natúr változatokat: íme néhány tipp:
1.
Curry, méz, szójaszósz, tengeri só összekeverve, ízlés szerint ízesítve
2.
60 dkg friss paradicsom, 1 kávéskanál grahamliszt vagy teljes őrlésű búzaliszt, 1–2 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj, ízlés szerint tengeri só, méz
Az olajból és a lisztből világos rántást csinálunk, belekeverjük a paradicsom sűrű levét, sózzuk, 3–4 percig főzzük, mézzel ízesítjük.
3.
1 liter friss vagy eltett paradicsomlé, 1 kávéskanál vaj, 1 evőkanál búzacsíra, friss vagy szárított apróra vágott petrezselyem, rozmaring, ízlés szerint, tengeri só
Főzés nélkül készítjük. A paradicsomlevet gőz fölött felforrósítjuk, tálba tesszük a vajat, a sót, a petrezselymet és a rozmaringot. Búzacsírával besűrítjük.
Kecsap kapható a bio üzletekben is, tengeri sóval, almaecettel, mézzel készül, biotermék.
Kommentek