Hozzávalók:
20 dkg köles, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 25 dkg lasagne tészta (fél csomag), 1 doboz paradicsom sűrítmény, só, bors, oregánó, bazsalikom, olaj, 20 dkg tofu, amiből rántottát készítünk
Elkészítés:
A kölest megfőzzük. Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, beletesszük a főtt kölest, ízesítjük. Felöntjük a paradicsomszósszal, beletesszük a fokhagymát. Egy kicsit átfőzzük.
A lasagne lapokat forró vízbe mártva előkészítjük. Tűzálló tál aljába kevés olajat öntünk, a lasagne lappal kibélejük, majd teszünk rá a paradicsomos kölesből, majd megint tésztalap következik, most egy réteg tofurántotta, és így tovább, míg elfogynak a hozzávalók.
A tetejét tofutejföllel megkenjük és betesszük a sütőbe. Mikor a teteje megpirult, kivesszük, 20 percet állni hagyjuk, azután szeleteljük és tálaljuk. Illik hozzá a jégsaláta.
Kommentek