Kis bendő – jó falat
Ízek – természetesen
előadás és kóstoló
Találkozzunk személyesen!
2011. augusztus 27-én, szombaton 16.30 –tól, a Vegetáriánus Fesztiválon
A kóstolóra 17-30-tól a „Hogyan készül?" standon kerül sor
Helyszín: Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ (volt Pataky Művelődési Központ), X. kerület, Szent László tér 7-14.
Hogyan szoktassuk rá a gyerekeket a természetes ízekre?
Milyen a jó uzsonna?
Egészséges babazsúr – létezik ilyen?
Mi helyett mit adhatunk?
Mit süthetünk, főzhetünk? – ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat az előadáson – ami után meg is kóstolhatják a szülők és a gyerekek a finom falatokat.
Az édes íz az anyatejre emlékeztet minket, és arra a harmóniára, babusgatásra, amit kiskorunkban kaptunk. Egész életünkben erre vágyunk.
Egy friss kutatás megállapítja, hogy az amerikai tinédzserek veszélyesen sok édességet esznek, ami körülbelül napi fél pohár kristálycukornak megfelelő mennyiség, és energiabevitelüknek ötödét teszi ki. Ez a koleszterinértékek megváltozása miatt növeli a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. A kutatók hangsúlyozzák, hogy a prevenciót már gyerekkorban el kell kezdeni.
Egy felmérés szerint az iskoláskorú gyerekek csupán két ízt ismernek, az édeset és a sósat. Nyilvánvalóan a sós ropogtatnivalók és az édességek meg az üdítő italok miatt. Szomorú tény, de hát azt ismerik, azt szokják meg, és azt kérik, amit kapnak! A mesterséges ízek becsapják és elnyomják az ízlelő érzéket.
Hosszú távon biztosan a természetes édességekkel járunk jobban, ezek ugyanis úgy táplálnak, hogy nem terhelik az emésztést, anyagcsere termékeik nem savasítanak, nem mérgezik az idegrendszert.
Szeretettel várok minden érdeklődőt, kicsiket és nagyokat:
Szepesi Dóra
Makronauta
Kommentek