Kiegyensúlyozó, kellemes, hűtő hatású saláta, akár önmagában is fogyaszthatjuk. Komplett ízét az édes-savanykás narancsnak és az aromás, illatos almának és szőlőnek köszönheti. Az öntetekről már külön is írtunk, ennél a salátánál szinte elengedhetetlen, hogy az öntetben jelen legyen mind az öt alapíz: a sós, csípős, édes és savanyú, amelyet ötödikként a káposzta és a metélőhagyma enyhén kesernyés íze egészít ki, az olívaolaj pedig összefogja az összes aromát.
HOZZÁVALÓK 6-8 SZEMÉLYRE:
1 db alma, 4 evőkanál mézes-citromos öntet, 2 narancs, 125 -125 g nagy szemű fekete illetve zöld színű szőlő, 250 g fehér káposzta, 2 evőkanál metélőhagyma, 2 evőkanál pirított napraforgómag
Az alma magházát kivesszük, vékony csíkokra vágjuk és az öntetben állni hagyjuk. A narancsot meghámozzuk, cikkekre bontjuk és beletesszük az alma mellé a tálba. A szőlőszemeket megfelezzük és kimagozzuk, a káposztát és a metélőhagymát csíkokra vágjuk és a pirított napraforgómaggal együtt a tálban összekeverjük.
Mézes-citromos öntet
HOZZÁVALÓK: 4 evőkanál citromlé, 2 evőkanál méz, 3 evőkanál olívaolaj, só és bors. A hozzávalókat öntsük üvegbe, dugaszoljuk le és rázzuk össze. 150 ml öntetet kapunk.
Kommentek