A farfalle a másik olasz tészta, amit nagyon kedvelünk. Zöldségesen és gyümölcsösen is elképzelhető, most egy zöldséges, algás változat következik. Az alga kiváló ásványianyag forrás, ezt sose feledjük! A masni formája, a színes zöldségek a fekete színű algával kiválóan hatnak az érzékszerveinkre, már csak a látványától is beindul az étvágyunk.
Hozzávalók: egy zacskó masni tészta, 1 vöröshagyma, 25 dkg párolt zöldségkeverék (például borsó, sárgarépa, karfiol, zöldbab, kukorica), egy csipet szárított arame alga vagy hiziki alga. Olaj, só.
Elkészítése: Először beáztatjuk az algát egy csésze vízbe, kb. fél óra elég lesz, hogy megpuhuljon, addig elkészítjük a zöldségeket. A keveréket párolókosárban megpároljuk. Közben agy serpenyőbe olajat hevítünk, és a felkockázott hagymát ebben aranybarnára pirítjuk. Amikor megpuhult a zöldség, beleforgatjuk a pirított hagymába az áztatott algával együtt és így pár percig még sütjük. A tésztát kifőzzük, majd a zöldségkeverékkel összevegyítve tálaljuk.
Kommentek