A lecsófélék családjába tartozik. Kedves rokon, ősszel gyakrabban találkozunk.
Hozzávalók 4-6 személyre: 1 közepes padlizsán, 6 evőkanál olívaolaj, 250 gramm cukkini, 1 zöld színű paprika, 2 cikk fokhagyma, 4 paradicsom, só, bors.
Elkészítése: Egy serpenyőben félig megmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a karikára vágott padlizsánt és a szeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Közben, ha szükséges, még adhatunk hozzá olajat. A sült szeleteket beletesszük egy salátás tálba. Ezután a maradék olajat beleöntjük a serpenyőbe, és 8-10 percig sütjük a megborsozott cukkini szeleteket, időnként megkeverve, míg meg nem puhulnak. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és további 2 percig sütjük. A paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héját és karikára vágjuk, ezután a sült padlizsánnal együtt belekeverjük a serpenyőbe és alaposan összekeverjük. Tálalás előtt lehűthetjük, de melegen is finom.
Fotó: Szepesi Dóra
Kommentek