A nyár gyümölcseiből bármikor készülhet egy finom sütemény a délutáni teázáshoz vagy kávézáshoz. Most az őszibarackot választottuk.
Hozzávalók: 25 dkg porcukor, 4 tojás, 1 dl szódavíz (vagy szénsavas ásványvíz), 1 dl olaj, 25 dkg liszt, 1/4 csomag sütőpor, 4 szem őszibarack
Elkészítése: A porcukrot, a tojássárgákat, a szódát és az olajat habosra keverjük, ezután hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd könnyedén hozzákeverjük a tésztához, ügyeljünk rá, hogy ne törjön össze. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejére rendezzük a barackszeleteket, majd 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
Fotó: Szepesi Dóra
Kommentek