Mindig gond, hogyan tálaljuk a zöldségeket. Nyersen rágcsálni unalmas, levesben nem mindenki szereti. Íme egy színes, formabontó recept, amely még az emésztést is jótékonyan serkenti.
Hozzávalók: 1 répa, 1 csészényi darabokra vágott tisztított zöldbab, 1 fej hagyma, 1 kk friss reszelt gyömbér, 1-2 cikk zúzott fokhagyma, ízlés szerint curry, só, citromlé, kurkuma, 1 csésze kókusztej vagy szójatej.
Elkészítése: először a currys szószt készítjük el. Az olajat megforrósítjuk, és a fej hagymát üvegesre pároljuk. Egymás után, állandó kevergetés közben adjuk hozzá a friss, reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát és a curryt. Megsózzuk, néhány csepp citromlével és kurkumával megforgatjuk. Finomra vágott répát és zöldbabot keverünk bele. Adhatunk hozzá paprika-, cukkini- és padlizsán-szeleteket. Föleresztjük a növényi tejjel, és a zöldségek puhulásáig főzzük. Finom, melegítő étel.
Currys zöldség
2015.02.20. 05:45
A bejegyzés trackback címe:
https://makronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr57105211
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentek