A boltban kapható almalé legtöbbje nem natúr, túlcukrozott. Ha egyszer megkóstoltuk a saját készítésű almalevet, sose fogunk mást kívánni. Ez nem nyersen mixelt fajta, hanem a kompót leve. Kíméli a gyomrot, betegek is fogyaszthatják.
Elkészítése: Megmosunk két almát, nyolcadokra vágjuk és egy lábosban egy liter vízben egy csipet sóval feltesszük főni. Az almákat nem kell meghámozni. Kb. 10 percig főzzük, majd leszűrjük. A főtt almát elfogyasztjuk desszertként, köretként, a levet pedig megisszuk. Langyosan finom.
Fotó: Szepesi Dóra
Almalé
2015.01.30. 05:30
A bejegyzés trackback címe:
https://makronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr26927219
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentek