Nem is gondolnánk, hogy az alma milyen jól illik a vöröskáposztához! Friss vitamindús fogás, bármikor fogyasztható, önmagában is. Hozzávalók 8 személyre:
350 gramm vöröskáposzta, 1 kis póréhagyma, 6 evőkanál Vinaigrette dresszing, 3 alma, negyedelve, kimagozva.
Elkészítése:
A káposztát finomra gyaluljuk és ugyanígy a póréhagymát is. Salátástálba tesszük, az öntettel jól elkeverjük. Egy órán át állni hagyjuk. Az almát vékony szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a többi zöldséghez és tálalás előtt még egyszer alaposan elkeverjük az egészet.
Vinaigrette öntet
Hozzávalók 250 ml-hez: 175 ml olívaolaj, 4 evőkanál almaecet, 1 teáskanál méz, 1 cikk zúzott fokhagyma, 2 teáskanál apróra vágott vegyes konyhafű (menta, zöldpetrezselyem, metélőhagyma, kakukkfű), só, őrölt bors
A hozzávalókat egy ledugaszolt üvegben alaposan összerázzuk. Használat előtt ismét felrázzuk.
Vöröskáposzta, alma saláta
2015.01.02. 06:35
A bejegyzés trackback címe:
https://makronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr96927161
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentek