Az olasz konyha remeke egy kissé átformálva: a későnyár ízeit és színeit vonultatjuk fel egyetlen levesben – egészségünkre!
Hozzávalók: 4 db sárgarépa, 1 újhagyma vagy póréhagyma, 1 kis zellergumó, 2 cukkíni, 1 marék zöldbab, 1 néhány brokkoli rózsa, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál napraforgóolaj, 6 db paradicsom, 1-1 kávéskanál szárított vagy friss kakukkfű, oregano, 2 kávéskanál bazsalikom, só, frissen őrölt bors ízlés szerint. 15 dkg teljes kiőrlésű vagy durumlisztből készült főtt tészta.
Elkészítése: A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk és felaprítjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát préseljük és a forró olajban üvegesre pirítjuk. A zöldséget hozzáadva pároljuk. 1,5 liter vizet öntünk hozzá, ezzel együtt forraljuk, majd forrás után kis lángon 20 percig hagyjuk puhulni. A paradicsomot leforrázzuk, lehúzzuk a héját, szeletekre vágjuk, a fűszerekkel együtt pici olajon külön serpenyőben pároljuk, majd hozzáadjuk a leveshez és egy kicsit összefőzzük vele. A tálaláskor 15 dkg teljes kiőrlésű vagy durumlisztből készült főtt tésztát tehetünk hozzá.
Kommentek