Még mindig lecsók évadja van. Kedvenc ételünket különféleképpen variálhatjuk, plusz alapanyagokkal dobhatjuk fel, (például cukkíni) de köretek közül is választhatunk: Most például főtt zabbal tálaltuk. Remekül illik hozzá!
A zab főzése: Megmostuk a fél kg zabot, éjszakán át beáztattuk, másnap kuktafazékba tettük kétszeres mennyiségű vízzel, a forrástól számítva egy óráig takaréklángon főtt. Ebből a mennyiségből bőven jutott négy adaghoz, a maradékból pedig levesbetét lett, illetve édességet készítettünk. Ezekről a későbbiekben még lesz szó.
A lecsót a következőképpen készítettük el:
Hozzávalók: Napraforgóolaj, 1 fej vöröshagyma, 2 paprika, 2 paradicsom, só
Elkészítése: A meghámozott vöröshagymát vékony karikákra vágom és egy serpenyőben aranybarnára párolom a forró olajban. A megmosott paprikák húsát karikára vágom és a pirított hagymában fedő alatt, lassú tűzön párolom. Közben a paradicsomokat cikkekre vágom, ezeket is beleteszem a félig nyers paprikákhoz. Egy csipet sóval hirtelen összefőzöm az egészet.
Fotó: Szepesi Dóra
Kommentek