Ezt a palacsintát akkor találtuk ki, amikor egy kis főtt kölesünk maradt előző napról. Jó helye lett a palacsintában és a kis gömbök különlegesen mutatnak a tésztában. Ha a masszába olajat teszünk, elég, ha az első palacsinta sütésekor kenjük ki a serpenyőt, a továbbiakhoz elég lesz annyi olaj, amennyi a masszában benne van. Nagyon jól illik hozzá a cukor nélküli házi sárgabarackdzsem és a ribizlidzsem.
Hozzávalók: 20 dkg liszt (a fele lehet teljesőrlésű), 2 tojás, 3 dl növényi tej, 2 dl szénsavas ásványvíz, 1 csipet só, ¾ dl olaj, 1 csésze főtt köles, dzsem a tölteléknek (tojás nélkül is lehet készíteni, általában akkor szójatejjel és fele részben kukoricalisztből keverjük a masszát.
(Fotó: Szepesi Dóra)
Kommentek