Ez is olyan piskóta, amit tojással és cukorral készítettünk el. A teljes kiőrlésű liszttől kapja telített ízét.
Hozzávalók: 15 dkg porcukor, 4 tojás, 1 dl szénsavas ásványvíz, 1 dl olaj, 10-10 dkg fehér, illetve teljesőrlésű búzaliszt, ¼ csomag sütőpor, magozott meggytetszés szerinti mennyiségben.
Elkészítése: Keverjük habosra a porcukrot, a 4 tojássárgáját, a szódát és az olajat, ezután keverjük ehhez hozzá a lisztet és a sütőport. Verjük kemény habbá a 4 tojásfehérjét, majd keverjük hozzá könnyedén a habot a tésztához, ügyeljünk arra, hogy ne törjön össze. Ezután lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük a masszát, rászórjuk a lisztben megforgatott meggyet majd 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
(Fotó: Szepesi Dóra)
Kommentek