Egy finom, melegítő étel hangulatossá teszi a délutáni, esti begubózást. A héjában főtt krumpliban nem csalódhatunk. Egyszerű és finom! Számtalan variációban elkészíthető, íme az egyik.
Hozzávalók: 500 g újkrumpli, 3 evőkanál francia öntet, 3 evőkanál apróra vágott menta, só
Elkészítése: Forró sós vízben héjában megfőzzük a burgonyát. Meghámozzuk, lecsöpögtetjük és még melegen beleforgatjuk az öntetbe. Tálalóedényen azonnal asztalra adjuk.
Francia öntet
Hozzávalók: 175 ml olívaolaj, 4 evőkanál borecet, 1 teáskanál francia mustár, 1 cikk zúzott fokhagyma, 1 teáskanál méz, só, bors
A hozzávalókat üvegbe tesszük, ledugaszoljuk és fölrázzuk. 250 ml öntet lesz belőle.
Fotózáskor a francia öntethez 4 evőkanál növényi majonézt és 2 evőkanál natúr joghurtot kevertünk.
Kommentek