Kellemes, hűsítő hatású leves, hidegen állítjuk össze, főzés nélkül készítjük el. Kovászos uborka levével is ízesíthetjük. Fotózáskor a levest lucernacsírával díszítettük.
Hozzávalók:
1 kígyóuborka, 2 gerezd fokhagyma, 3,5 dl víz, 5 dkg tofuból sóval almaecettel, tejfölszerűre kevert krém, 4 evőkanál napraforgóolaj, 1-1 csipet tengerisó, fehérbors, 2 csomag kapor. Tejföllel, joghurttal is készülhet.
Elkészítése:
Az uborkát lehámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. A fokhagymát finomra vágjuk vagy préseljük. Az uborkát, vizet és fokhagymát összekeverjük a tofukrémmel, az olajjal és a fűszerekkel ízesítjük, hozzáadjuk az összevágott kaprot. Néhány óráig hagyjuk hidegen állni.
Kommentek