Bevallom, ezt a fogást a neve miatt alkottam meg, tetszett, hogy ilyen nyelvtörő lehet egy recept címe. Maga az étel nem nyelvtörő, egyáltalán nem az: a quinoa „sötétebb ízét” kiválóan ellenpontozza a kivi könnyed savanykássága. A kínai mazsola (lícium) az édesség benne, ami mellékesen támogatja a vese energiakörét. Laktató desszert!
Hozzávalók:
10 dkg quinoapehely, 1 kivi, egy fél marék kínai mazsola, ízlés szerint méz.
Elkészítése:
A guinoapelyhet dupla mennyiségű vízben röviden felfőzzük, akkor lesz jó, ha pudingszerűvé duzzadt, (lehet, hogy még utána kell tölteni egy kis vizet.) Amikor langyosra hűlt, mézzel ízesíthetjük, majd kistányérokra halmozzuk, és a gyümölcsökkel tálaljuk. Ebből a mennyiségből 4 adag lesz. Melegen is és hűtve is finom.
Kommentek