Gyerekek kedvence, a fűszeres napraforgószósz valósággal feldobja! Nem tömít és nem álmosít el, mint a krumplis gombóc. Barnarizsből finomabb.Hozzávalók: 1/4 kg rizs, 1/2 1 víz, vagy rizstej vagy tej, tengeri só, 1 csésze zöldség vagy zöldségpüré, 5 dkg reszelt sajt, vagy füstölt tofu, 1 evőkanál olaj.
A rizst megfőzzük fél liter vízben, sót, olajat adunk hozzá. Sűrűre főzzük, ha kihűlt, keverjük hozzá a zöldséget, a reszelt sajtot vagy tofut. Gombócokat formázunk belőle, és lobogó, forró vízben kifőzzük. Mártással vagy főzelékkel tálaljuk.
A napraforgószósz: 1 csésze napraforgómag, 1 evőkanál szójaszósz, 1 csésze zöldségleves, 1 evőkanál búzakeményítő, 1 kis reszelt gyömbér, őrölt szerecsendió, petrezselyemzöld.
A napraforgót száraz serpenyőben megpirítjuk. A pirított szemeket a zöldségleves-kivonattal és a szójaszósszal elturmixoljuk. Felfőzzük és a hideg vízben feloldott burgonyakeményítőt hozzáadjuk, ezzel pár percig főzzük, hogy besűrűsödjön. (Sűrítésre zabkorpa is jó, ha épp nincs itthon búzakeményítő.) ReszeIt gyömbérrel és szerecsendióval ízesítjük.
Rizsgombóc napraforgómag mártással
2013.03.08. 05:00
A bejegyzés trackback címe:
https://makronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr194985707
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentek