Finom gabonaőrlemény keverék olajos magvakkal, aszalt gyümölccsel kiegészítve, amit magunk állítunk össze az évszaknak megfelelően. Táplál, erőt ad és serkenti az emésztést. Ha magunk készítjük, garantáltan nincsen benne adalékanyag, hozzáadott színezék, édesítőszer. Természetesen nem csak reggelire, más napszakokban is fogyaszthatjuk ezt a pudingszerű desszertnek is beillő fogást. A képen látható pirított dió és a vörösáfonya nemcsak szép, de nagyon jó ízű is együtt.Alapja: 1-1 evőkanál búzakorpa és búzacsíra, 3 ek zabkorpa – ezeket e csésze vízzel elkeverjük és egy külön erre a célra rendszeresített lábaskában állandó kevergetés mellett kb. 5 percig főzzük. Kitesszük a tányérra, keverünk hozzá 1-1 kiskanál lenmaglisztet és szőlőmaglisztet. Kevés őrölt fahéjjal megszórjuk, pici mézzel ízesítjük. Pirított olajos magvakkal, aszalt vagy friss gyümölccsel díszíthetjük.
Ha rendszeresen fogyasztjuk, előre bekeverhetünk egy nagyobb adagot. Hidegebb időben köleslisztet vagy hajdinalisztet is tehetünk az alap keverékbe. Kipróbálhatjuk frissen őrölt gabonával is, úgy még több életerőt tankolhatunk belőle. A gabonaliszteket, korpákat és pelyheket nem elég beáztatni, egy kicsit meg kell főzni, mert nyersen nem lehet ezeket jól emészteni.
Reggeli kása
2013.03.01. 04:55
A bejegyzés trackback címe:
https://makronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr894985703
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentek