Pitypangból egyszer sikerült ehetetlenül keserű főzeléket készítenem. Ám ha a recept utasításait követjük, nevéhez illően mesebeli levesünk lesz! A pitypangban lévő keserű anyag egészséges, és a méz ellensúlyozza a kesernyés ízt. Salátába is tehetünk gyermekláncfű levelet.
Hozzávalók: 2 csésze virágzás előtti fiatal pitypanglevél, 1 evőkanál napraforgóolaj, 1 újhagyma, 1 liter zöldséglé, 2 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt, 1 fél citrom leve, só, bors, 1 csipet szerecsendió őrlemény, kis méz.
Elkészítése: A pitypangleveleket megmossuk, a nagyobbakat kisebbekre vágjuk. Az olajat megforrósítjuk, beletesszük a karikára vágott hagymát, 2 percig pároljuk. Hozzáadjuk a pitypangleveleket, ráöntjük a zöldséglét és felforraljuk. A lisztet egy kis vízzel összekeverjük és állandó kevergetés közben hozzáadjuk a leveshez. Felforraljuk, kislángon kevergetés közben l5 percig főzzük. Levesszük a tűzről, beletesszük a citromlevet és ízesítjük a fűszerekkel.
Kommentek