Nem igazi makrobiotikus az, aki a megmaradt ételeket kidobja. Következő étkezésünkbe maradékainkat ügyesen beépíthetjük. Gabonákat, hüvelyeseket, egyes zöldségféléket, fölmelegíthetünk, másképpen átrendezve, kis olajon megpárolva. Készíthetünk belőlük fasírtkákat vagy felfújtat. Lerakhatjuk tepsibe rétegesen is. Erről a témáról most megjelent, Főzz évszakok szerint! című könyvünkben bővebben is írunk.
Készülhet a maradékokból fűszerekkel, mustárral „megbolondítva” pástétom, amit kenyérre kenve, csapatival fogyasztunk el. A zöldség, hüvelyes vagy gabonamaradékokat pürésítve krémlevest kapunk, például sárgaborsóból, vagy a második fogás mellé ügyesen fűszerezve püréként tálaljuk fel a különféle babokat. A gabonából pudingot, édességet is lehet készíteni.
Tehát kevés munkával, sokféle módon feldolgozhatók a maradékok. Lehetőleg semmit se dobjunk ki!
Kommentek