A hűvös őszi napokon nem is kívánhatunk mást, mint egy tartalmas, ízletes, laktató, melegítő levest!
Hozzávalók: 25 dkg sárgaborsó, 1-1 darab sárgarépa és fehérrépa, 1 kis db zeller, 1 fej vöröshagyma,1 teáskanál pirospaprika, só, 1 evőkanál olaj, 1 gerezd zúzott fokhagyma. Utólag szójaszósszal ízesíti ki-ki a tányérjában, ha szükséges.
Elkészítése: Az átválogatott, megmosott sárgaborsót éjszakán át beáztatjuk. Másnap új vízben felforraljuk, majd takarékon még 5 percig főzzük, ezután a habját (ha van) leszedjük. Amíg a borsó fő, forró olajban megpárolom az apróra vágott vöröshagymát, hozzáteszem a fokhagymát, a pirospaprikát és beleforgatom a kicsire vágott zöldségeket is, kevergetve dinsztelem. Amikor készen van a borsó, hozzáöntöm a zöldségekhez, felöntöm vízzel és puhulásig főzöm. Ízlés szerint sózzuk, tálaláskor apróra vágott petrezselyem zöldjével vagy snidlinggel díszíthetjük.
Kommentek