Mindig kérdés, hogyan csempésszük bele ételeinkbe az olyan nagy élelmi értékkel rendelkező algákat. Íme egy szemet és ízlelőbimbókat gyönyörködtető változat:
Hozzávalók:
egy nagy csipet (kb. fél marék) hiziki alga, 2-2 darab gyökeres zöldség, répa, petrezselyemgyökér, póréhagyma, a sütéshez 1 evőkanál szezámolaj
Elkészítése:
az algát egy tálka hideg vízbe beáztatjuk egy fél órára. Közben megtisztítjuk a gyökeres zöldségeket, és gyufaszál formára felaprítjuk. A póréhagymát a következőképpen mossuk meg: a zöld résznél kezdve középen hosszában kettészeljük, a fehér részébe is belemetszünk egy kicsit. Így a levelek közéből folyó víz alatt szépen kimosható a homok. A pórét karikákra, majd félholdakra vágjuk. Az algát közben feltesszük a tűzhelyre és puhára főzzük - kb. 20 perc -, majd a vizet leöntjük, ollóval kisebb darabokra aprítjuk. Kiolajozzuk a lábost vagy a wokot, és a zöldségeket az algával együtt beletesszük a forró olajba. Addig forgatjuk, amíg megpirul, kissé megpuhul.
Mivel egy kicsit olajos és az algától, a gyökeres zöldségektől markáns íze lesz, jól esik hozzá a főtt barnarizs és egy laza, enyhén savanyúan elkészített fejes saláta.
Kommentek