Minden indiai étteremben curry illat fogadja az éhes vendégeket, ez nem is véletlen, mert alapvető fűszerük és sokféle fogásban megtalálható. Íme egy mazsolás, fűszeres rizs – igazán egzotikus, és jót tesz az emésztésünknek.
Hozzávalók:
25 dkg barnarizs, fél liter víz, 3 dkg mazsola, só, 2 ek napraforgóolaj, 1kk curry, fél kk gyömbérpor vagy ugyanennyi apróra vágott gyömbérgyökér.
Elkészítése:
A rizst és a mazsolát megmossuk, majd egy lábosban vízben egí csipet sóval puhára főzzük. Egy serpenyőbe betesszük az olajat, a curryt, a gyömbért, pár percig kavargatva sütjük, és hozzáadjuk a mazsolával együtt a megfőtt rizst. Jól összekeverjük, és sóval, zöldfűszerekkel még tetszés szerint ízesítjük.
Fogyaszthatjuk önmagában, vagy zöldségkörettel, salátával és például rántott tofuval. Bomba jó!
Kommentek