Különleges ízű, laktató étel. Egyszerű elkészíteni: A bablevest a recept szerint főzzük meg, közben a savanyúkáposztát egy kevés olajon megpároljuk, majd tálaláskor mindenkinek a tányérjába teszünk egy nagy csipettel.
Hozzávalók: 1/2 cs tarkabab, 2 db kockára vágott sárgarépa, 1 db kockára vágott fehérrépa, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1/2 kk kakukkfű, ugyanennyi zsálya, tengeri só, babérlevél.
Elkészítése: Előző este áztassuk be az átválogatott, megmosott babot. Ha az áztatóvíz másnapra nem keserű, hanem édeskés, akkor a babot abban főzzük 1 óra hosszat. Ezután tegyük bele a zöldségeket, a fűszereket. Kis lángon főzzük még egy órát. A levest tetszés szerint be is ránthatjuk. Tálaláskor a párolt savanyúkáposztából tegyünk a tányérokba.
Kommentek