Hozzávalók 6-8 személyre:
250 g vöröskáposzta, 1 fej radicchio, 1 fej lilahagyma, 1 csokor piros retek, 5 evőkanál fokhagymás öntet
Az öntethez kell: 175 ml olívaolaj, 4 evőkanál borecet, 1 teáskanál francia mustár, 1 cikk zúzott fokhagyma, 1 teáskanál méz, só, bors
A vöröskáposztát finomra vágjuk és beletesszük a tálba az öntettel együtt. Alaposan összekeverjük, egy órán át állni hagyjuk. A radicchiót levelekre szedjük és darabokra tépkedjük, a hagymát és a retket vékony karikákra szeleteljük. A tálban alaposan összekeverjük a káposztával és az öntettel. Kis tálkákban szervírozzuk.
(A fotón citromos édeskömény saláta és piros zöldségsaláta látható.)
Kommentek