Különleges fogás, gazdag saláta, akár előételnek is kiváló! A párolt karfiolt krémesen körülveszi az avokadó, a mungóbab csíra frissen, ropogósan ellenpontozza.
Hozzávalók 4-6 személyre: 250 gramm karfiol, 1 db avokado körte, 6 evőkanál fűszeres öntet, 250 gramm friss mungóbab csíra.
Elkészítése: A karfiolt kisebb rózsákra szedjük és lobogó, forró sós vízben 2 percig főzzük, leszűrjük és hűlni hagyjuk. Az avokadót meghámozzuk, félbevágjuk és kivesszük a magját, majd vékony szeletekre vágjuk és a dresszinggel jól összekeverjük. Nem baj, ha egy kicsit összetörnek az avokadó szeletek! Adjuk hozzá a karfiolt és a csírákat, alaposan vegyítsük össze a krémmel. Azonnal tálalhatjuk.
Az öntet: 150 gramm joghurt (növényi is lehet), 1 cikk zúzott fokhagyma, 1 evőkanál borecet, 1 evőkanál méz, ízlés szerint só és őrölt fekete bors. Ehhez teszünk még tetszés szerint 1-1 evőkanál apróra vágott petrezselyem zöldjét, mentalevelet és kaprot. A hozzávalókat egy tálba tesszük és villával alaposan elkeverjük, vagy mixerrel 1-2 percig eldolgozzuk.
Kommentek