A jégsalátával nagyon könnyű dolgunk van! Egész évben kapható, jól tart, nem esik össze, mint a fejes saláta, és sokáig ropogós marad a salátánkban. Tépkedni pedig élvezet; meglátjuk, kis kuktáink közül mindenki arra vár, mikor tépkedheti már a jégsalátát!
Hozzávalók:
Jégsaláta, 1 csokor hónaposretek, 1-2 zöldhagyma, 1 csipet szárított arame alga, citromlé, só, méz
Elkészítése:
A hónaposretket megmossuk, karikákra vágjuk, egy tányérra tesszük, besózzuk és súly alatt préseljük legalább egy fél órát. Az algát beáztatjuk, hogy megpuhuljon, majd pár percig főzzük. Ha hosszúak a szálak, ollóval összevághatjuk őket. Közben a jégsalátát leveleire szedjük, megmossuk és beletépkedjük egy tálba. A hagymát is megmossuk, és a zöldjével együtt karikákra vágjuk. A retek levét leöntjük, a retket és az algát hozzákeverjük a salátához. Sózzuk, citromlével ízesítjük. Egy kiskanál mézet is tehetünk hozzá.
Tarka tavaszi saláta
2013.05.03. 04:30
A bejegyzés trackback címe:
https://makronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr855135321
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentek