Még egy zöld levél, ami csak néhány éve került a köztudatba, de azóta mindig várom, hogy megjelenjen erdőben, piacon, bioboltban. Enyhén fokhagyma íze van, nagyon kellemes vajas kenyérhez, szendvicshez. Ez a leves pedig csodát tesz: tisztít, könnyen emészthető, szinte vérré válik.
Hozzávalók:
1 csokor medvehagyma levél, l kis fej hagyma, l ek hidegen ütött napraforgóolaj, l liter víz, ízlés szerint őrölt kömény, pirospaprika . Tálaláskor tehetünk hozzá pirított zsemlekockákat, tejfölt.
Elkészítés:
Az olajat egy lábosban felhevítjük, megpirítjuk az apró kockákra vágott hagymát, majd az őrölt köményt, lehúzzuk a tűzről és egy késhegynyi pirospaprikát keverünk hozzá. A leveleket megmossuk, csíkokra vágjuk, beletesszük a fazékba és megforgatjuk. Hozzáadjuk a vizet, körülbelül 15 percig főzzük.
Kommentek