Régebbi kedvelt receptek között találtam ezt a fogást, eddig még mindenkinek ízlett. Egy finom leveles salátával komplett húsvéti fogás is lehet az egyik napon.
Tofus penne olasz módra
Tollszár formájáról kapta nevét az egyik legnépszerűbb olasz tészta, a penne. Durum tésztából készül, teljes értékű táplálék. A milánói ízesítés alapját a paradicsomszósz adja, az étel fehérjetartalmát pedig a szójababból készült tofu fehérjéje, ami semleges ízű ugyan, de fűszerezéssel karakteressé tesszük.
Hozzávalók 6 személyre: ½ kg penne tészta, 2 fej vöröshagyma, 2 dl paradicsomlé vagy sűrített paradicsom, 1 babérlevél, 1 kávéskanál oregánó vagy kakukkfű, egy kevés citromlé, olaj, szójaszósz, 1 cikk fokhagyma, só, őröltbors, 40 dkg tofu.
Elkészítése: Először a húspótló tofut készítjük el úgy, hogy a tofut szeletekre vágjuk és a zúzott fokhagymából, citromléből és szójaszószból kevert páclében többször megforgatva pácoljuk legalább 15 percig. Ezután a szeletek mindkét oldalát forró olajban 1-1 percig sütjük, majd félretesszük egy tányérra. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, olajban üvegesre pároljuk, beletesszük a fűszereket, 1-2 percig kevergetve sütjük, majd felengedjük a paradicsomlével. Ezután a tofukat is beleforgatjuk. A tésztát a zacskón feltüntetett útmutatás szerint kifőzzük, a milánói szószos tofut ráöntjük, összekeverjük és tálaljuk.
Kommentek