Nem is gondolnánk, milyen egyszerűen készíthetünk üdítő italt! A kenyéritalhoz hasonlóan tejsavas erjesztéssel készül, tavasszal, böjt idején nagyon előnyös a fogyasztása, persze bármikor ajánlott. Mint a többi tejsavas erjesztéssel készült étel, ital (például a kovászos uborka, savanyított káposzta) nagyon jótékonyan hat az emésztésre.
Elkészítése: egy kancsóba vagy befőttesüvegbe tegyünk 3-4 evőkanálnyi zabpelyhet, 1-2 evőkanálnyi zabkorpát öntsük fel 1-1,5 liter langyos vízzel, fedjük le és hagyjuk állni. Egy-két nap múlva beindul az erjedés, ha megkóstoljuk, már savanykás íze van. Reggel egy pohárkával öntsünk le a levéből úgy, hogy a sűrűje a kancsóban maradjon, és igyuk meg apró kortyokban éhgyomorra. Nap közben is fogyaszthatjuk.
Zabcibere
2017.05.05. 04:00
A bejegyzés trackback címe:
https://makronauta.blog.hu/api/trackback/id/tr312433349
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Kommentek